Izdvojeno

Nove uniforme Vojske Crne Gore

Pukovnik Aleksandar Pantović, načelnik Štaba Generalštaba predstavio je izgled novih uniformi i insignija Vojske Crne Gore.

“Nadam se da će nove uniforme i oznake Vojske doprinijeti podsticanju i njegovanju bogate i slavne tradicije i afirmaciji ukupnog crnogorskog identiteta”, poručio je Pantović.

Ministar odbrane Predrag Bošković poručio je da je zaokružena integracija Crne Gore u NATO, uspostavljen sistem dobrovoljnog služenja vojnog roka i rezervnog sastava. Kako je naglasio Vojska je jača za 300 vojnika po ugovoru, oficira i podoficira,

Izuzetno uspješna godina, potrudili smo se da crnogorskoj vojsci vratimo mjesto koje joj pripada, da možemo svi sigurnije i bezbjednije da se osjećamo, poručio ministar @pedjabosskovic u Vladinom domu na Cetinju pred najvišim državnim zvaničnicima i predstavnicima medija

On  je naglasio da je ovo bila izuzetno uspješna godina, te da su se potrudili da crnogorskoj vojsci vrate mjesto koje joj pripada, da možemo svi sigurnije i bezbjednije da se osjećamo.

Bošković je dodijelio priznanja i vrijedne nagrade osnovcima i srednjoškolcima pobjednicima konkursa za izbor najboljih eseja na temu “Vojska Crne Gore – čuvar crnogorskog identiteta” i likovnih radova na temu “Vojnik na zadatku”.

Related Posts