Crna Gora Vijesti

U KOLAŠINU ODUZET PIŠTOLJ, BARANIN PRIJETIO SINU, ODUZETO MU ORUŽJE…

Policijski službenici iz Kolašina su, postupajući po operativnoj informaciji juče kontrolisali vozilo nikšićkih registarskih oznaka ikojim je upravljalo D.V. (60) iz Podgorice i tom prilikom u torbici na mjestu suvozača pronašli pištolj marke Zastava M57, kalibra 7,62 mm.

“Oružje je oduzeto, a sa događajem je upoznat nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu”, saopšteno je iz policije.

Protiv D.V. je po nalčogu tužioca podnijeta krivična prijava, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, u redovnom postupku”, kazali su iz policije.

Barska policija je, postupajući po prijavi porodičnog nasilja, izvršila pretres stana i pronašla više komada oružja u ilegalnom posjedu i veću količinu municije.

“Uhapšen je D.N. (71) iz Bara zbog izvršenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, koji je počnio na štetu svog sina na način što mu je duži vremenski period upućivao uvrede i prijetnje”, navodi policija.

Policijski službenici su, postupajući po naredbi nadležnog suda, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.N., kojom prilikom su pronašli i oduzeli dva revolvera, pušku i vazdušnu pušku, kao i 290 komada muncije.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se D.N. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, ističe policija u saopštenju.

Related Posts