Bezbjednost Svijet Terorizam i antiterorizam Vijesti

Putin: Rat sa Ukrajinom se nastavlja

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je da će se rat sa Ukrajinom nastaviti, dok bude sadašnje vlasti u toj državi.
“Sadašnja ukrajinska vlast nema interesa da riješi sukob, posebno ne mirnim putem. Dok je na vlasti, rat se nastavlja. Uvijek je lakše opravdati ekonomske neuspjehe ratom”, rekao je Putin na konferenciji za novinare u Buenos Ajresu gdje je bio na samitu Grupe 20 industrijski razvijenih zemalja G20.
Putin je kazao da je “zaista neophodno” da održi “pravi sastanak s Donaldom Trampom”, izražavajući žaljenje što je američki predsjednik otkazao sastanak s njim ranije predviđen na marginama samita G20.
“Šteta je što nijesmo imali pravi sastanak. Mislim da je zaista neohodan”, rekao je Putin i dodao da se nada tom susretu kada američka strana bude bila spremna.
Tramp je u poslednjem trenutku otkazao sastanak s Putinom zbog tenzija između Rusije i Ukrajine.
Putin je izjavio da nije protiv sastanka sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom, ali da je sa njim teško komunicirati.
“Što se tiče kontakata na najvišem nivou, nijesam protiv njih. Istina je da razgovora nije bilo, ali to ne znači da prekidamo svaki kontakt. Međutim, teško je komunicirati, jer je nejasno o čemu treba da pričamo”, rekao je ruski predsjednik.
Putin je kazao da sporazumi između Rusije i Ukrajine nijesu poštovani, ali je istovremeno naglasio da će Rusija održavati odnose sa Ukrajinom u svakom slučaju.
Naveo je i da Kijev nije zainteresovan za sređivanje situacije u Donbasu, pogotovu ne mirnim putem.

Related Posts