Svijet

ŠPANIJA: BAGEROM RAZBILI ZDIOVE BANKE KAKO BI OPLJAČKALI DVA BANKOMATA, UHAPŠENO PET ČLANOVA BANDE

Kriminalna banda u španskom gradu Toledu uhapšena je nakon što su bagerom ukralidva bankomata u periodu od dvije sedmice.
Policija je uhapsila ukupno pet pripadnika kriminalne grupe koji su takođe pljačkali domove u regiji, te ukrali nakita i satova u vrijednosti većoj od 150.000 eura .

Kako je izvijestila lokalna policija, četvorica uhapšenih izvršila su napad na dvije banke u gradu Toledu, gdje su bagerom ukrali dva bankomata s ciljem krađe gotovine, a prva pljačka dogodila se krajem maja ove godine.

Četvorica muškaraca s kapuljačama stigla su s ukradenim bagerom i automobilom. Jedan od članova bande teškim mašinama razbio bankomat, dok su ostala trojica čekala.

Građani uzbunjeni bukom obavijestili su policiju, zbog čega su počinitelji zločina na kraju pobjegli s mjesta događaja bez novca.
Samo dvije sedmice kasnije, koristeći istu metodu, članovi bande pokušali su ponovo na drugom bankomatu u istom gradu.

Ovom prilikom počinitelji su uspjeli izvući sef banke koji su odvukli bagerom, iako su ga nekoliko metara kasnije ostavili i pobjegli.
Pripadnici lokalne policije stigli su na mjesto pljačke nekoliko minuta kasnije, pronašavši sef koji je bio skriven i još nije bio otvoren.

Related Posts