Bezbjednost Izdvojeno

UPTC: Besplatna obuka za zaštitare u Budvi

Zavod za zapošljavanje podržao je nezaposlena lica omogućavanjem besplatne obuke za stručnu kvalifikaciju zaštitara lica i imovine. Naime, po Ugovoru o programu obrazovanja za sticanje stručne kvalifikacije zaključenog između Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i organizatora obrazovanja odraslih “Urban Protection Training Centar Montenegro” biće obučeno 12 nezaposlenih lica u Budvi.
Prema riječima direktorice “Urban Protection Training Centar Montenegro” Biljane Stojanović, Zavod za zapošljavanje je prepoznao značaj ovog deficitarnog zanimanja u oblasti bezbjednosti i nezaposlenim licima omogućio besplatnu obuku, koja traje 30 dana, nakon čega polaznici polažu ispit za dobijanje sertifikata.
Stručni timovi PU “Urban Protection Training Centar Montenegro” permanentno obavljaju evaluaciju i monitoring procesa, kvaliteta i rezultata programa. Dio monitoringa je i praćenje polaznika na stručnom ispitu, pred komisijom MUP-a.
Potreba za licenciranim zaštitarima je sve veća, što može biti dragocjena informacija za nezaposlena lica. Vremenski interval od početka obuke do zaposlenja je relativno kratak, a praćen je sveobuhvatnom podrškom polaznika i brigom o njihovim potrebama. Ustanova daje i preporuke obučenih kandidata za konkretne poslove, tako da kontinuiranom edukacijom i praćenjem daljih rezultata pomaže polaznicima da na visokom nivou obavljaju svoje radne zadatke

Related Posts