Vijesti

PRESJEČENI LANCI ŠVERCA CIGARA KOD NIKŠIĆA: Uhapšeni Delibašići, Nikolić, Mijušković, Mijatović, Murić

Policija je juče presjekla dva pravca krijumčarenja u koordiniranim akcijama u Rožajama i Nikšiću, u blizini granice sa Republikom Srbijom, odnosno Bosnom i Hercegovinom. Tom pilikom uhapšeni su Bajram Murić iz Rožaja, Velibor Delibašić, Vlastimir Nikolić, Mirko Mijušković, Vladan Delibašić i Vukota Mijatović iz Nikšića, saznaje portal Standard.

Pored pronađenih i oduzetih 142 paketa cigareta različitih marki, iz policije navode da je uhapšeno šest lica, i privremeno je oduzeto šest motornih vozila koja su korišćena za izvršenje krivičnih djela.

U objektu koji je vlasništvo Bajrama Murića iz Rožaja policija je pretresom pronašla i oduzela 62 paketa cigareta bez akciznih markica, kafu, raznu tekstilnu garderobu, kao i četiri terenska motorna vozila, od kojih tri bez registarskih oznaka koja su, kako se sumnja, korišćena za izvršenje krivičnog djela.

U drugoj akciji, kako dodaju, u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom kontrolisana su dva vozila, Mercedes ML i kombi vozilo VW Transporter u kojem je pronađeno 80 paketa cigareta bez akciznih markica. Cigarete i vozila su oduzeti.

“Ovom prilikom, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krijumčarenje u pokušaju lišeni su slobode V.D. (25), V.D. (44), V.N. (56), M.M. (41) i V.M. (20) iz Nikšića, dok se u saradnji sa nadležnim državnim tužiocem sprovode dalje aktivnosti, između ostalog i pretresanje više lokacija na teritoriji opštine Nikšić, kao provjera i utvrđivanje činjenica i okolnosti u odnosu na eventualnu povezanost sa određenim krivičnim djelima iz prethodnog perioda”, kazali su iz UP.

Related Posts