Crna Gora Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA UBISTVO BAKIJE: ĐOKAJ OPTUŽEN DA JE ISPALIO PET METAKA U ŠEJLU

Viši sud u Podgorici podigao je optužnicu protiv Ilira Đokaja, koji se tereti da je prošle godine u Tuzima ubio nevjenčanu suprugu Šejlu Bakiju, i teško ranio njenog oca Šabana Bakiju.

Prema navodima optužnice koju potpisuje državni tužilac Ana Radović, Đokaj je 30. septembra prošle godine oko 15.15 sati, u Tuzima ubio Bakiju na terasi porodične kuće.

U optužnici se ističe da je Šejla Bakija odbijala da obnovi nekoliko mjeseci ranije prekinutu vanbračnu zajednicu sa njim, a on ju je za to vrijeme proganjao, neposredno i telefonom, saopštavajući joj da među njima nije gotovo i da je njen život u njegovim rukama.

Toga dana se, kako se navodi u optužnici, sreo sa djevojkom, koja mu je nakon razgovora ponovila da ne želi da obnovi zajednicu sa njim i da ga ne voli. Za to vrijeme sa Šejlom je, dodaje se, bio i njen otac.

Nakon tog razgovora, ističe se u optužnici, Đokaj je u Šejlu ispalio pet projektila koji su je pogodili u grudni koš, ruku, nogu, od čijih povreda je ona iskrvarila na smrt.

Kada mu se Šejlin otac približio u pokušaju da ga uhvati za ruku, Đokaj je, navodi se u optužnici, pištolj okrenuo prema njemu i u njegove grudi ispalio jedan projektil, te nakon toga krenuo ka svom vozilu.

Međutim, dodaje se, kada je Šaban Bakija ranjen krenuo za njim, Đokaj je u njega pucao još dva puta-u stomak i nogu. Tom prilikom Šaban Bakija je zadobio povrede opasne po život.

“Time je Đokaj izvršio krivično djelo teško ubistvo iz člana 144 tačka 4 Krivičnog zakonika Crne Gore, krivično djelo ubistvo u pokušaju iz člana 143 u vezi člana 20 Krivičnog zakonika Crne Gore, i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore”, navela je Ana Radović.

Đokaj, koji je i ranije bio osuđivan, uhapšen je 4. aprila.

Related Posts