Svijet Vijesti

CRNOGORSKE MOREPLOVCE SPASILA FRANCUSKA MORNARICA

Kotorani V.V. (36) i V.K. (31) teško su povrijeđeni, a Baranin N.N. (24) lakše u eksploziji koja se juče dogodila na kontejnerskom brodu kod luke Tulon u Francuskoj.

“Dva crnogorska državljanina sa težim povredama smještena su u vojnoj bolnici “Sveta Ana“ i nalaze se pod nadzorom stručnog tima vojnih ljekara, dok treći ima lakše povrede i njegovo stanje je stabilno”, saopštili su danas iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova.

Kako navodi francuski Figaro, do požara je došlo nakon eksplozije na motoru čamca. Na brodu se u trenutku eksplozije nalazilo 20 članova posade, a povrijeđeni su samo crnogorski državljani. Oni su se nalazili na kontejnerskom brodu MSC Rachele, koji plovi pod zastavom Paname, a koji je bio oko 20 nautičkih milja (oko 40 kilometara) udaljen od francuske obale u vrijeme nesreće. Povrijeđene crnogorske državljane je francuska mornarica prebacila na obalu. Najteže pogođeni zbrinuti su u vojnoj bolnici, a lakše povrijeđeni mornar je prebačen u međukomunalni bolnički centar.“Ambasada Crne Gore u Parizu u stalnoj je komunikaciji sa francuskim institucijama i ljekarima koji brinu o povrijeđenim crnogorskim građanima i pružiće svu neophodnu pomoć i podršku u cilju njihovog adekvatnog zbrinjavanja. Ministarstvo vanjskih poslova u kontaktu je i sa porodicama povrijeđenih kako bi obezbijedilo sve potrebne informacije o zdravstvenom stanju crnogorskih državljana”, navodi crnogorsko Ministarstvo.

 

Related Posts