Svijet Vijesti

JOVAN VUKOTIĆ UBIJEN U ISTANBULU ISPRED ŽENE I ĆERKE

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić ubijen je naočigled supruge M. M. i njihove maloljetne ćerkice u Istanbulu.

Napadač je naišao na motoru i ispalio hice u automobil u kom su bili Vukotić, njegova supruga i ćerkica”, prenosi Kurir.

Ljekari su pokušali da mu ukažu pomoć ali mu nije bilo spasa. Iz crnogorske policije se još nisu oglasili o ubistvu Vukotića.

Kako prenose mediji, supruga i ćerka vođe škaljaraca prošle su bez povreda, a navodno je njegova supruga u drugom stanju.

Vukotić je bio u bjekstvu, a crnogorski pravosudni organi su za njim prije godinu raspisali potjernicu.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) optužuje ga da je u novembru i decembru 2020. godine formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Navodno, te likvidacije “naručio” je preko kriptovane Sky ECC aplikacije.

Prema navodima optužnice, za ubistva Kašćelana i Zvicera, Vukotić bio spreman da iskešira 4.000.000 eura.

Takođe, Jovan Vukotić se sumnjiči da je organizator grupe koja je planirala da ubije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Njegove ime godinama unazad nalazi se na stupcima crne hronike, a pripadnici suprotstavljenog kavačkog klana pokušali su da ga ubiju nekoliko puta.

Vođu škaljaraca su pokušali da otruju cijanidom dok je bio u pritvoru u Beogradu, ali je namjera propla jer je M.M. posumnjala kada su navodni policajci zaustavili taksi u kom je bila i tražili da pretresu njene stvari, tačnije da u hranu koju je nosila mužu ubace otrov.

Ona je bila na putu ka restoranu da bi uzela ranije poručen ručak i odnijela ga u pritvor jer se Vukotić plašio da ga članovi suprotsavljenog klana „kavčani“ ne otruju i nije želio da jede hranu koja se sprema u zatvoru.

Predstavljajući se kao policajci, presreli su tada dgevojku, ali ona u tom trenutku kod sebe nije imala hranu, već garderobu. Zatražili su da provgere šta se nalazi u paketu namzgenjenom Vukotiću, ali je njoj to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i uslzgedilo je hapšenje.

Osim lažnih policijskih prsluka s oznakama Uprave kriminalističke policije, kačketa i policijske značke, koja je ukradena još 2006, kod njih je nađeno i oružje. U gepeku automobila u kom su uhapšeni nađen je slanik u kome se nalazio cijanid.

Related Posts