Region Vijesti

HRVATSKA: U SUDARU VOZOVA PPGINULE TRI OSOBE, 11 POVRIJEĐENIH

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je, nakon obilaska mjesta teške željezničke nesreće kod Novske da su, prema trenutnim podacima, poginule tri osobe, a 11 je povrijeđeno.

On je kazao da niko nije životno ugrožen i da nema podataka o drugim stradalima.

“Nekoliko povrijeđenih osoba su hrvatski državljani, a nekoliko je stranih”, rekao je Plenković, napomenuvši da se podaci o njima mogu dobiti od Crvenog krsta u Novskoj, prenijela je Hina.

Nesreća se dogodila sinoć kada je, prema nezvaničnim saznanjima hrvatskih medija, putnički voz prošao na crveno i udario u teretnu kompoziciju zaustavljenu zbog kvara, u mjestu Rajić.

Plenković nije želio da govori o identitetu poginulih osoba prije nego što se provjere svi podaci, najavljujući da na teren treba da izađe Županijsko državno tužilaštvo iz Siska koje će to utvrditi i objaviti.

“Hospitalizovano je trenutno 11 osoba – u Pakracu jedna, u Novoj Gradiški sedam, a u Slavonskom Brodu tri”, dodao je on.

Među povrijeđenima ima nekoliko državljana Irana, za koje se pretpostavlja da su migranti koji su bili u vagonu teretnog voza, saznaje hrvatska TV Nova.

Plenković je rekao da se nesreća dogodila deset minuta prije krajnjeg odredišta putničkog voza, odnosno Novske kada je putnički voz naletio na zaustavljeni teretni. Udar je bio snažan i vagoni putničkog voza su iskočili iz šina.

“Ostavljamo rezervu da ima još povrijeđenih jer su neki djelovi voza udaljeni, nisu na pruzi”, kazao je premijer.

On je najavio sprovođenje istrage kako bi se utvrdili uzroci nesreće.

Related Posts