Crna Gora Vijesti

MALOLJETNICI OSUMNJIČENI ZA PLJAČKU KLADIONICA: UKRALI PREKO 1.000 EURA

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Jug“ su u Budvi rasvijetlili dva razbojništva i krađu u tom gradu. Krivična prijava je podnijeta protiv dva maloljetnika, dok je jedna osoba uhapšena.

Sumnja se da je P.Đ. (17) iz Cetinja izvršio krivično djelo razbojništvo na štetu jedne sportske kladionice, na način što je 12. septembra uz prijetnju pištoljem od zaposlene radnice otuđio oko 260 eura.

“On je, sumnja se, drugo krivično djelo razbojništvo počinio zajedno sa V.V. (15) iz Cetinja, na način što su uz prijenju pištoljem iz jednog automat kluba otuđili oko 800 eura”, saopšteno je iz policije.

Od osumnjičenih maloljetnika su u prisustvu roditelja i službenika Centra za socijalni rad prikupljena obavještenja, nakon čega je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se protiv osumnjičenih maloljetnika podnesu krivične prijave zbog sumnje da su izvršili navedena krivična djela.

Osim toga, budvanska policija je uhapsila B.K. (22) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa u produženom trajanju.

“On je, sumnja se, u tri navrata, 22., 27. i 30 avgusta, tokom noći sa plaža u Budvi otuđivao cerade sa plovila čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 1.500 eura”, navodi policija.

Related Posts