Region Vijesti

POLICAJCI U LIVANJSKOM KANTONU POSLIJE 25 GODINA DOBILI NOVE ZNAČKE I ISKAZNICE

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Livanjskog kantona zadužili su nove službene policijske značke i iskaznice, koje nisu imali od osnivanja kantona MUP-a 1997. godine, a koje su im neophodne u svakodnevnom policijskom radu.

“Uvažavajući činjenicu na području Kantona 10 žive predstavnici sva tri konstitutivna naroda i ostali, a koji su i sukladno Zakonu zastupljeni u Ministarstvu, izgled policijske iskaznice i značke u ovom pogledu je neutralan”, navode iz kantonalnog MUP-a.

Ističu da je Sindikat djelatnika kantonalnog MUP-a početkom prošle godine uputio inicijativu Vladi Kantona 10 s prijedlogom izrade službenih policijskih znački i iskaznica, nakon čega je ministar unutarnjih poslova, uz odobrenje Vlade, imenovao radnu grupu za izradu prijedloga Uredbe o izgledu policijske značke i službene policijske iskaznice policijskih službenika MUP-a.

“Imenovana radna grupa je sačinila prijedlog Uredbe uz suradnju sa Sindikatom djelatnika MUP-a, uputila je ministru, te je Vlada Kantona 10 usvojila Uredbu i odobrila novčana sredstva u iznosu od 50 hiljada KM i naložila Ministarstvu da provede proceduru javne nabave“, pojasnili su iz kantonalnog MUP-a.

Tako su nakon provedene procedure 340 policijskih službenika i ministar unutarnjih poslova dobili službenu policijsku značku i iskaznicu koje su im potrebne za identifikaciju prilikom obavljanja službenih policijskih zadataka, nakon nevjerojatnih 25 godina čekanja.

Related Posts