Analize Bezbjednost Crna Gora Region Vijesti

UPTC MNE ZVANIČNI PREDSTAVNIK ESA ZA CRNU GORU

PU Urban Protection Training Centar Montenegro zvanično je jedini predstavnik ESA (European Security Academy) u Crnoj Gori, a obuhvatiće i zemlje regiona koje nisu članice EU. ESA, sa preko 25 godina iskustva, svakako je autoritet u industriji sigurnosti i zaštite.

Dr Andrzej Bryl 1992. godine osnovao je Centar za specijalnu obuku (poljski: Centrum Szkolenia Specjalnego), prvi profesionalni objekat ovog tipa u istočnoj i srednjoj Evropi. Centar obučava specijalce koristeći jedinstveni borbeni sistem dr Bryla BAS-3. 2008. Da bi se zadovoljila rastuća potražnja za najsavremenijom stručnom zaštitom i obukom za gađanje, Centar za specijalnu obuku se transformiše u Evropsku bezbjednosnu akademiju.  Od 1992. ESA je obučila na desetine hiljada polaznika, za koje je to bio početak brilijantne životne avanture ili sigurnosne karijere.

Instruktori i profesori ESA dolaze iz različitih sredina, zemalja i imaju različita profesionalna iskustva. Ono što ih razlikuje čini veliku prednost za polaznike. Pažljivo odabrani, ne samo zbog svog profesionalnog iskustva već i zbog sposobnosti da polaznicima prenesu znanje i praktično iskustvo. Oni takođe dijele strast prema onome što rade i u čemu su najbolji. Konstantno usavršavaju svoje vještine internom ESA obukom, ali su i dalje na dužnosti kao vojni izvođači, CPO operativci… Iz njihove stručnosti bez premca, rođen je jedinstven ESA sistem.

Sertifikati dobijene od ESA omogućavaju svim polaznicima koji uspješno završe obuke da rade i priznati su bilo gdje u svijetu.

Urban Protection Training centar, kao jedini predstavnik ESA u ovom dijelu Zapadnog Balkana, održavaće obuke i kurseve u Podgorici, a više detalja biće poznato uskoro.

Related Posts