Svijet Vijesti

JAPAN: SIN LOKALNOG POLITIČARA UBIO ČETIRI OSOBE U RIJETKOM IZLIVU NASILJA

Muškarac (31) je u petak uhapšen u ruralnom Japanu zbog sumnje da je počinio ubistvo nakon što su četiri osobe ubijene u rijetkom incidentu s pucnjavom i ubadanjem nožem, koji je uključivao 12-satni sukob s policijom, objavila je javna televizija NHK.

Osumnjičeni, sin čelnika gradskog vijeća Nakana u prefekturi Nagano, skrivao se u očevoj kući nakon što je navodno upucao dvojicu policajaca koji su stigli na mjesto događaja kao odgovor na dojavu da je žena izbodena nožem, rekao je NHK.

Dva policajca i žena prevezeni su u bolnicu i proglašeni mrtvima u roku od nekoliko sati, javljaju mediji.

Još jedna starija žena takođe je umrla nakon navodnog napada. Ležala je na tlu ispred kuće od četvrtka poslijepodne i policija nije uspjela da dođe do nje, javljaju mediji.

NHK je naveo da je osumnjičeni bio odjeven u kamuflažu i da je u pucnjavi navodno koristio nešto što je ličilo na lovačku pušku.

Policija je uhapsila muškarca oko 4.30 ujutro u petak, oko 12 sati nakon prvog poziva hitnoj službi, javljaju mediji.

Pucnjave su izuzetno rijetke u Japanu, gdje je posjedovanje oružja strogo regulisano i svako ko želi da posjeduje oružje mora da prođe kroz rigorozan postupak provjere.

Osumnjičeni je imao dozvolu za lovačku pušku, javlja NHK.

Majka osumnjičenog i još jedan rođak koji su bili s njim u kući pobjegli su oko 20.30 sati, odnosno ponoći, navodi se u izvještajima.

Poznato je nekoliko drugih detalja, uključujući i motiv osumnjičenog.

Related Posts