Analize Bezbjednost Školovanje Vijesti

UPTC MNE U POSJETI ESA: GOSPODIN BRYL OBEĆAO PUNU PODRŠKU NAŠOJ USTANOVI

Delegacija Urban Protection Training Centra, koju su činili Aleksandar Đuričković, osnivač UPTC, expert saradnik UPTC- admiral u penziji Dragan Samardžić i ekspert saradnik UPTC i član ESA Saša Božić boravila je nekoliko dana u Poljskoj, kao gost u European Security Academy, na poziv generalnog direktora ESA, gospodina Bartosza Bryla.

Osnivač UPTC Aleksandar Đuričković istakao je, nakon sastanaka, da je bilo veoma sadržajno i inspirativno.

“Bila nam je izuzetna čast da se sastanemo sa gospodinom Brylom. Upoznati smo sa dostignućima akademije, odušvljeni svim što smo vidjeli. To je definitivno najveća i najbolja akademija u Evropi. Razgovarali smo o mnogim temama, a jedna od njih je i međusobna, zajednička saradnja gdje je gospodin Bryl obećao punu podršku za UPTC, kao predstavnika ESA za region Zapadnog Balkana, zemalja koje nijesu članice EU”, kazao je gospodin Đuričković.

Podsjetimo, PU Urban Protection Training Centar Montenegro od aprila je zvanično jedini predstavnik ESA (European Security Academy) u Crnoj Gori, a obuhvatiće i zemlje regiona koje nisu članice EU. ESA, sa preko 25 godina iskustva, svakako je autoritet u industriji sigurnosti i zaštite.

Dr Andrzej Bryl 1992. godine osnovao je Centar za specijalnu obuku (poljski: Centrum Szkolenia Specjalnego), prvi profesionalni objekat ovog tipa u istočnoj i srednjoj Evropi. Centar obučava specijalce koristeći jedinstveni borbeni sistem dr Bryla BAS-3. 2008. Da bi se zadovoljila rastuća potražnja za najsavremenijom stručnom zaštitom i obukom za gađanje, Centar za specijalnu obuku se transformiše u Evropsku bezbjednosnu akademiju.  Od 1992. ESA je obučila na desetine hiljada polaznika, za koje je to bio početak brilijantne životne avanture ili sigurnosne karijere.

Instruktori i profesori ESA dolaze iz različitih sredina, zemalja i imaju različita profesionalna iskustva. Ono što ih razlikuje čini veliku prednost za polaznike. Pažljivo odabrani, ne samo zbog svog profesionalnog iskustva već i zbog sposobnosti da polaznicima prenesu znanje i praktično iskustvo. Oni takođe dijele strast prema onome što rade i u čemu su najbolji. Konstantno usavršavaju svoje vještine internom ESA obukom, ali su i dalje na dužnosti kao vojni izvođači, CPO operativci… Iz njihove stručnosti bez premca, rođen je jedinstven ESA sistem.

Sertifikati dobijeni od ESA omogućavaju svim polaznicima koji uspješno završe obuke izlazak na međunarodno tržište rada bezbjednosnog sektora.

Urban Protection Training centar, kao jedini predstavnik ESA u ovom dijelu Zapadnog Balkana, održavaće obuke i kurseve u Podgorici, koje će voditi instruktori ESA, a veliki dio obuka će se izvoditi u ESA centru, u Poljskoj.

Related Posts