Crna Gora Vijesti

Bošković: CG razmatra pozicije u komandnoj strukturi NATO

Ministar odbrane Predrag Bošković je kazao da će Crna Gora nastaviti da razmatra pozicije u okviru nove NATO komandne strukture koje bi njeni pripadnici mogli popuniti u predstojećem periodu.

Bošković je učestvovao na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta (NAC) na nivou ministara odbrane NATO zemalja, koji se održava u Briselu, na sesiji posvećenoj NATO politici odbrane i odvraćanja.

On je pozdravio napore na implementaciji nove NATO komandne strukture, s obzirom da na taj način NATO dokazuje sposobnost kontinuiranog prilagođavanja strukture i načina funkcionisanja u skladu sa savremenim bezbjednosnim izazovima.

“Crna Gora će nastaviti da razmatra pozicije u okviru komandne strukture koje bi njeni pripadnici mogli popuniti u predstojećem periodu”, rekao je Bošković.

Bošković je istakao važnost implementacije mjera predviđenih novom Zajedničkom deklaracijom NATO i Evropske unije, uzimajući u obzir značaj saradnje dvije organizacije, sa fokusom na njihovu komplementarnost i potrebu razvoja odbrambenih kapaciteta koji se neće međusobno preklapati.

Related Posts