Bezbjednost Izdvojeno Zaštita imovine

Nebo kod Kijeva crveno: Gori fabrika oružja, evakuisano preko 10.000 ljudi

U skladištu municije Ministarstva odbrane Ukrajine, 176 kilometara istočno od Kijeva, rano jutros došlo je do eksplozije i požara. Evakuisano je 10.000 ljudi.

Do eksplozije je došlo jutros u tri sata i 30 minuta u skladištu municije u regionu Černigov, u blizini naselja Ičnja, nakon čega je izbio požar, saopštio je Generalštab ukrajinskih oružanih snaga. Za sada nema podataka o žrtvama i nije jasno da li je riječ o sabotaži ili je do eksplozije došlo slučajno.

Od četiri sata po lokalnom vremenu, vazdušni prostor Ukrajine zatvoren je u krugu od 20 kilometara od skladišta, dok je kopneni i željeznički saobraćaj obustavljen, saopštila je služba za vanredne situacije.

Stotine ljudi raspoređeno je na licu mjesta, navodi se u saopštenju, a tamo se uputio i načelnik ukrajinskih oružanih snaga.

Britanska agencija podsjeća da je proteklih godina zabilježeno više velikih požara u skladištima municije i oružja u Ukrajini i napominje da se ukrajinska vojska bori protiv proruskih aktivista na istoku zemlje od 2014.

Podsjeća i da je prošle godine, zbog eksplozija velikih razmjera u vojnom skladištu u regionu Vinicja, 270 kilometara od Kijeva, evakuisano 24.000 ljudi

Related Posts