Bezbjednost Crna Gora Izdvojeno Vijesti

Crnogorski SAJ najbolji u regionu

Crnogorska Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) osvojila je deveto mjesto na Svjetskom takmičenju specijalnih jedinica – SWAT Challenge, koje je održano u Dubaiju.

Direktor Uprave policije, Veselin Veljović, primio je komandanta SAJ-a Miloša Radulovića sa službenicima jedinice povodom uspjeha na takmičenju.

Kako je saopšteno iz policije, na takmičenju je crnogorski SAJ bio najbolji u regionu i osvojio deveto mjesto u konkurenciji od 49 elitnih policijskih timova iz svijeta.

„Veljović je čestitao Raduloviću i pripadnicima SAJ-a izuzetni uspjeh kojim su još jednom pokazali zašto je SAJ elitna jedinica, uvijek spremna da odgovori na sve bezbjednosne izazove u interesu građana i države Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Radulović je kazao da je ponosan na službenike SAJ-a jer su na pravi način prezentovali Crnu Goru, Upravu policije i još jednom dokazali da vještine, znanja, spremnost, obučenost i odvažnost službenika SAJ-a mogu da se mjere sa najelitnijim policijskim jedinicama svijeta.

Savijet za građansku kontrolu rada policije čestitao je Veljoviću, komadantu Raduloviću i članovima tima SAJ-a na ostvarenom odličnom rezultatu na taktičkom takmičenju izazova svjetskog ranga specijalnih snaga.

U čestitki su naveli da su ponosni na ostvareni odlični rezultat crnogorske Specijalne antiterorističke jedinice, kojim su promovisali duh, saradnju, razmjene ideja, zajedničke vrijednosti, solidarnost i poštovanje.

Svjetsko takmičenje specijalnih policijskih jedinica – SWAT Challenge održano je u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 10. do 14. februara.

Tokom pet takmičarskih dana timovi od osam predstavnika elitnih policijskih jedinica prolazili su kroz različite scenarije koji su uključivali upad u objekat sa rješavanjem talačke situacije, spašavanje ranjenog kolege, spuštanje niz toranj, dejstvo snajperista, poligon s preprekama i druge vježbe.

Ovaj događaj je okupio najelitnije policijske timove Sjeinjenih Američkih Država, Ruske Federacije, Francuske, Italije, Austrije, Brazila, Argentine, Iraka, Jordana i mnogih drugih zemalja.

M P

Related Posts