Bezbjednost Izdvojeno Svijet

 Zašto je ubica slušao krajišku pjesmu pre masakra?

Pjesma koju je terorista Brenton Tarant slušao u autu minut prije nego što će ubiti 49 ljudi u džamiji, dobro je poznata našem području. Iako je njen zvanični naziv “Od Bihaća do Petrovca sela”, pre nekoliko godina se pojavio i onaj nezvaničniji, koji glasi: “Remove kebab”. U sleng prevodu – “ubij muslimana, ili ukloni muslimana”, piše Telegraf rs.

Kada se na internetu pojavila pod ovim nazivom, za kratko vrijeme je stigla do 200.000 pregleda, a ubrzo su se pojavile i verzije u kojima se jedna ista pjesma vrti deset sati. Svaka od verzija “Remove kebab” zatrpavana je komentarima u kojima se iznose sprdnje na račun muslimana, pa i pozivi da se oni izvrgnu ruglu, pa i uklone. Jutros je uz njene stihove sebi podizao adrenalin i Tarant, dok je držao pušku u ruci i vozio se ka mjestu na kom će masakrirati muslimane.

Sudeći po broju komentara ispod videa, lako je zaključiti da među ima bar 10 potencijalnih terorista.

“Remove kebab” je oko sebe stvorio pravu armiju sljedbenika, svih onih koji mrze muslimane i koji na bilo koji način žele da im naude. Jutros smo svjedočili iživljavanju jednog od tih koji bi da naude. Samo što je on to i sproveo u delo.

Za očekivati je, da će posle ovoga, pjesma i njene varijacije pravljene širom svijeta biti zabranjene na Jutjubu.

Sam spot je potpuno jednostavan, nekoliko vojnika u uniformama sviraju trubu, sintizajzer i harmoniku.

Ova pjesma je poput mnogih drugih svjetskih, dobila i svoje meme nastavke. Tako su poštovaoci širom svijeta snimili svoje verzije spota, ili su na osnovu ove pjesme snimljene parodije i remiksi.

Sporna pjesma pjevana je od Kine do Amerike, pa na internetu postoji i snimak Kineza u uniformama kako pjevaju “Od Bihaća, do Petrovca sela”. S obzirom na to da su u uniformi, teško je povjerovati u to da ne znaju šta znače riječi koje izgovaraju.

Related Posts