Bezbjednost Izdvojeno Terorizam i antiterorizam

Albanka s Kosova uhapšena zbog podsticanja terorizma

Kosovska policija pretresla je kuću Ikbale Beriša-Hudit, koja je uhapšena zbog prijetnje odmazdom, nakon što su SAD ubile iranskog generala Kasima Sulejmanija.

Pretres njene kuće izvršen je sinoć, a prema saopštenju policije, pronađena je neka elektronska oprema kao i drugi relevantni dokazi.

Osumnjičena Beriša-Hudit je uhapšena po nalogu tužilaštva, nakon čega joj je određen pritvor, prenijela je prištinska Gazeta Expres.

Beriša-Hudit je nakon ubistva iranskog generala Sulejmanija poručila da on nikada neće umreti.

“Ljudi poput vas ne umiru, ali mrtvi koji hodaju zemljom i nose krvnu osvetu su mrtvi, oni samo dišu kako bi se stidjeli sebe i svoje zločinačke nacije”, napisala je Beriša-Hudit na društvenim mrežama.

Navela je i da je odmazda za ubistvo obaveza.

“Bog daje strpljenje, jer ubijanje gospodara kuće znači i da su pobijeni svi članovi porodice, a osveta je obavezna i za nju nikada nije kasno”, navela je Beriša-Hudit.

O odluci prištinskih vlasti da uhapse Berišu-Hudit izvijestili su i svjetski mediji navodeći da je ona uhapšena pod optužbom da pdostiče terorističke napade na društvenim mrežama.

Predsjedništvo Islamske zajednice Kosova ogradilo se od postupaka Igbale Beriša-Huditi, koja je na društvenim mrežama pozvala na odmazdu pema SAD, zbog nedavnog ubistva iranskog generala Kasima Sulejmanija.

U saopštenju se navodi da Igbala Beriša-Huditi nikada nije bila dio te vjerske zajednice, niti je bila zaposlena kod njih. Navodi se da je ona šiitkinja, što je, kako su naveli, njima nepoznata doktrina, prenijela je prištinska Gazeta Expres.

Prema tome, kažu, njene izjave, stavovi, mišljenja i propovjedi nemaju nikakve veze sa Islamskom zajednicom Kosova.

Related Posts