Izdvojeno Region Vijesti

VELIKA AKCIJA U ZAGREBU: UDAR NA NARKO ŠVERCERE POVEZANE SA DARKOM ŠARIĆEM

Koordinirana akcija hrvatske policije i USKOK-a, u kojoj je sinoć uhapšeno najmanje deset osoba, imala je međunarodni karakter. Istraživanje je bilo usmjereno na kriminalne grupe iz domena organizovanog kriminala čiji se članovi, dodaju iz policije, sumnjiče za činjenje najtežih krivičnih dela, prenose hrvatski mediji.

https://www.upa.eu.com/2022/04/14/uhapsen-darko-saric-osumnjicen-za-organizovanje-ubistva-kozara-i-hadzica/

Zahvaljujući toj ekipi, na evropsko tlo su dopremljene stotine kilograma kokaina, a osim zbog droge, 51-godišnjeg Petra Ćosića zvanog Šarac, inače starog policijskog znanca, istražitelji sumnjiče da je organizirao ubistvo 47-godišnjeg Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru.

Na osnovi informacija koje je pribavila hrvatska policija istražujući lanac trgovine kokainom, srpska policija jutros je ponovno uhapsila narkobosa Darka Šarića kojem još traje postupak za ranije trgovanje drogom u sklopu operacije Balkanski ratnik, prenosi Jutarnji list.

Ko je bio Cigla?

Milovac je, prema pisanju medija, bio desna ruka narkobosa Šarića i bio je zadužen za organizaciju i distribuciju kokaina po zapadnoj Evropi. Više od decenije bio je na interpolovoj potjernici Srbije čije pravosuđe ga je osudilo na 11 godina zatvora zbog organizovanja šverca 5,7 tona kokaina tokom 2008. i 2009. godine iz Latinske Amerike u Evropu, a ubijen je prošlog januara u Ekvadoru u klasičnoj sačekuši.

Ubice su ga presrele u prolazu na motoru i pobjegle. Pravi razlog ubistva nije poznat.

Related Posts