Crna Gora Region Vijesti

MOGUĆE DA HRVATSKA POLICIJA POMOGNE U SLUČAJU ŠARIĆA

Šarić

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović kazao je da se hrvatska policija pozicionirala kao pouzdan partner međunarodnim policijskim organizacijama te da u ovom trenutku postoji mogućnost saradnje u konkretnom predmetu vezano za hapšenje Darka Šarića. Božinović je rekao da hrvatska policija već nekoliko godina koordinira međunarodne akcije koje se tiču najtežih oblika krivičnih djela, a u posljednjih pet godina razbila je čak 128 kriminalnih organizacija, prenosi Portal RTCG.

“Hrvatska policija se pozicionirala kao jedan od najpouzdanijih partnera međunarodnih policijskih i drugih bezbjednosnih organizacija u ovom dijelu Evrope”, rekao je Božinović, a navodi se na zvaničnom sajtu hrvatske vlade.

Istakao je da su ojačali saradnju s Europolom i američkim agencijama.

Za tržište narkotika Božinović je ocijenio da se širi, kao i akteri na tom tržištu na jugoistoku Evrope, ali “rezultati policije su najbolji otkad se vode statistike”. Upitan o hapšenjima u Srbiji, gdje je uz pet osoba uhapšen i narkobos Darko Šarić, rekao je da hrvatska policija sarađuje s drugim državama.

“Pa u ovom trenutku postoji mogućnost saradnje i u tom konkretnom predmetu”, kazao je ministar.

Vezano za aplikaciju Sky, koja je navodno pomogla u hapšenju kriminalaca, rekao je kako nikakve aplikacije ne bi pomogle da nije bilo istraživačkog rada policajaca, koji traje vrlo dugo. Podsjetimo, sudija Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Darku Šariću, advokatu Dejanu Lazareviću i još trojici uhapšenih, zbog mogućnosti bjekstva.

Šarić koji je prije tri dana uhapšen u velikoj međunarodnoj akciji, negirao je na saslušanju u tužilaštvu za organizovani kriminal izvršenje svih novih krivičnih djela za koje se sumnjiči. Njega i još jedan broj lica srpsko tužilaštvo tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo, nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, izazivanje opšte opasnosti i zloupotrebu službenog položaja.

Related Posts