Crna Gora Izdvojeno Vijesti

ZBOG ZLOSTAVLJA, MUČENJA I TEŠKIH TJELESNIH POVREDA U POSLEDNJE ČETIRI GODINE OSUĐENO ŠEST SLUŽBENIKA POLICIJA

Posljednje četiri godine, u Osnovnom sudu u Podgorici pravosnažno je osuđeno šest službenika policije, zbog krivičnih djela zlostavljanje, mučenje i teška tjelesna povreda, prenosi CdM.

Kako navodi sudija portparol Osnovnog suda u Podgorici Ivana Becić, trojica su oglašena krivim prvostepenom presudom, koja nije pravosnažna, u odnosu na dvojicu je donijeta presuda kojom se optužba odbija, dok je u toku pet postupaka protiv 10 službenika policije.

“U 2021. i 2022. godini nije bilo formiranih predmeta za ova krivična djela protiv službenika policije”, ističe Becić.

Pred ovim sudom je od maja 2018.godine do aprila 2022.godine, pokrenuto 11 krivičnih postupaka protiv 22 službenika policije zbog krivičnih djela zlostavljanje, mučenje i teške tjelesne povrede u sticaju sa nekim od ovih krivičnih djela.

Do sada je, dodaje, pravosnažno završeno pet predmeta, u jednom je donijeta prvostepena presuda, dok je u radu pet predmeta.

“Dva službenika policije pravosnažno su osuđena kaznom zatvora od po jednu ipo godinu, zbog krivičnog djela mučenje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda, trojica je osuđeno na kaznu zatvora od po 75 dana, zbog krivičnog djela zlostavljanje, jedan jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od dva mjeseca i petnaest dana zbog krivičnog djela zlostavljanje i teška tjelesna povreda, jednom je izrečena uslovna osuda četiri mjeseca na dvije godine. Trojici službenika policije izrečena je uslovna osuda šest mjeseci na dvije godine, zbog krivičnog djela zlostavljanje, prvostepenom presudom koja nije pravosnažna. U odnosu na dvojicu donijeta je presuda kojom se optužba odbija”, kazala je Becić.

Sada je u toku pred ovim sudom pet postupka protiv 10 službenika policije, zbog ovih krivičnih djela.

“U toku 2021.godine i 2022. godine, pred ovim sudom nije formiran ni jedan predmet protiv službenika policije za navedena krivična djela, izvršena u vršenju službe ili uz njihov izričit ili prećutan pristanak ili podstrekavanje drugog na izvršenje ovih krivičnih djela”, zaključuje Becić.

Related Posts