Crna Gora Oružje Vijesti

ZBOG ZLOUPOTREBE OPOJNIH DROGA PODNIJETO 10 KRIVIČNIH I 30 PREKRŠAJNIH PRIJAVA

Podgorička policija je od početka ovoga mjeseca, sprovodeći svakodnevne preventivne aktivnosti na planu sprečavanja krijumčarenja opojnih droga, suzbijanja tzv. ulične prodaje narkotika i rasvjetljavanja drugih krivičnih djela na području Glavnog grada, postigla zapažene rezultate, saopšteno je iz Uprave policije. Ističu da je podnijeto 10 krivičnih prijava u vezi sa zloupotrebom opojnih droga, kojima je obuhvaćeno 11 osoba koja su posjedovala opojnu drogu marihuana, kokain, amfetamin i više komada tableta.

“U sklopu ovih aktivnosti Sudu za prekršaje u Podgorici podnijeto je i 30 prekršajnih prijava zbog posjedovanja opojnih droga protiv ukupno 31 lica”, dodaju iz UP.

Takođe, podgorička policija je, kako navode, podnijela i krivičnu prijavu protiv jednog lica zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija. Kod njega su pronađene dvije puške i više komada municije.

“Osim toga, izvršeni su pretresi stana i drugih prostorija na tri lokacije gdje je pronađeno i oduzeto pet pušaka, tri pištolja, oko 10 kilograma eksploziva, dva komada električnih detonatorskih kapisli, 85 komada detonatorskih kapisli, sporogoreći štapin, 960 lomada pištoljske i puščane municije različitih kalibara, više mobilnih telefona, kao i novac u iznosu od 900 eura, za koji se sumnja da je stečen vršenjem krivičnih djela”, ističu iz Uprave policije.

Foto: UP
Foto: UP

O pronađenom oružju je, kako su kazali, obaviješten nadležni državni tužilac koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela.

Related Posts