Region Vijesti

U ZEMLJOTRESU U STOCU POGINULA ELMIRA SEFO

Snažan zemljotres koji je sinoć pogodio šire područje Hercegovine odnio je i jednu žrtvu. Stradala je Elmira Sefo iz Stolca.

Zemljotres koji je uzdrmao prije svega Hercegovinu, a osjetio se i širom Bosne te, Crne Gore, Dalmacije i Srbije bio je jak 5,5 stepeni po Rihteru. Najteže je bilo u Stolcu gdje se obrušila stijena na jednu kuću te tom prilikom teško povrijedila Elmiru Sefo (27), koja je uslijed zadobijenih povreda preminula.

Prema svjedočenjima mještana Elmira je u porodičnoj kući u naselju Kukavac živjela s roditeljima, koji su lakše povrijeđeni.

Hitna pomoć Elmiru je prevezla u mostarsku bolnicu gdje su ljekari pokušali da je ožive, međutim bezuspješno. Povrede koje je zadobila bile su fatalne.

Jedan mladić kazao je u izjavi za Klix.ba da svi osjećaju bol zbog smrti njihove sugrađanke, ali i da se nada da je najgore prošlo.

“Teška situacija kako je to bilo u prvom trenutku. Cijelu noć smo imali osjećaja da se zemlja trese, i kad se ne trese. Nažalost, naša Elmira je podlega. Mala je ovo čaršija, svi se znamo, svi osjećamo tu bol. Nadamo se da je najgore iza nas”, kazao je on.

Related Posts