Svijet Vijesti

JAPAN: PRONAĐENO DESET OSOBA KOJE SU NESTALE NAKON PREVRTANJA TURISTIČKOG ČAMCA

U Japanu je pronađeno devet od 26 osoba koje su nestale kada se prevrnuo turistički čamac, saopštila je Japanska obalska straža. Nije poznato stanje osoba koje su spasioci uspjeli da pronađu i izvuku iz nemirnih voda blizu poluostrva Širetoko na sjeveru Japana.

Japanski mediji prenijeli su da osobe nijesu bile svjesne kada su pronađene, ali obalska straža nije željela da potvrdi da li su pronađeni živi. U potragu za nestalima, koja i dalje traje, uključeno je šest patrolnih čamaca, nekoliko helikoptera i ronioci.

Brod na kom je bilo 26 osoba, 24 turista i dva člana posade, prevrnuo se juče poslije poziva u pomoć u kome je navedeno da tone. U ovo doba godine okean kod nacionalnog parka Širetoko, gdje se brod prevrnuo, vrlo je hladan, a juče je upućeno upozorenje zbog jakog vetra i velikih talasa, zbog čega su se ribarski čamci prije incidenta vratili u luku.

Premijer Japana Fumio Kišida prekinuo je učešće na samitu u Kumamotu i vratio se u Tokio. Novinarima je prenio da je zvaničnicima rekao da urade sve što mogu kako bi spasili ljude. Istraga o incidentu je takođe u toku.

Related Posts