Crna Gora Vijesti

PREDRAG ŠUKOVIĆ NAČELNIK SPECIJALNOG POLICIJSKOG ODJELJENJA

Na osnovu zahtjeva, odnosno saglasnosti Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, viši policijski inspektor I klase Predrag Šuković je raspoređen na radno mjesto načelnika Specijalnog policijskog odjeljenja, saopšteno je iz Uprave policije.

On je na tu funkciju imenovan na osnovu člana 26 Zakona o specijalnom državnom tužilštvu i u skladu sa članom 166 Zakona o unutrašnjim poslovima.

Policijski poslovi u vezi sa krivičnim djelima iz člana 3 Zakona o specijalnom državnom tužilaštvu vrše policijskih službenici koji rade u posebnoj organizacionoj jedinici Uprave policije – Ministarstva unutrašnjih poslova, Specijalnom policijskom odeljenju u okviru Sektora za borbu protiv kriminala.

“Shodno prioritetima u narednom periodu, Nacrtom pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, planirano je povećanje ukupnog broja sistematizovanih radnih mjesta u Specijalnom policijskom odjeljenju na 50”, navode iz Uprave policije.

Dodaje se da će za sve službenike raspoređene u Specijalnom policijskom odjeljenju biti sprovedene bezbjednosne provjere, a potom, i poligrafsko testiranje, provjera opšte zdravstvene i posebne fizičke i psihičke sposobnosti, kao i provjere postojanja bezbjednosnih smetnji za dalji rad.

Related Posts