Crna Gora Vijesti

UPRAVA POLICIJE: MALOLJETNICI PRIJETILI EKSPLOZIVNIM NAPRAVAMA U ŠKOLAMA U BARU I ULCINJU

Iz Uprave policije (UP) saopštili su da je identifikovana osoba koja je 21. aprila objavila na blog sajtu prijetnju po bezbjednost djece i zaposlenih u Osnovnoj školi „Maršal Tito“ u Ulcinju, te je protiv te osobe podnijeta krivična prijava državnom tužiocu u Specijalnom državnom tužilaštvu. Policija je identifikovala i osobu koja je 27. aprila poslala mail sa dojavom o podmetnutoj bombi na adresu Osnovne škole „Mrkojevići“ u Baru. Iz UP navode da se u oba slučaja radi o maloljetnim licima.

Kako su naveli iz UP, policija je prethodno obaviještena od strane NCB Interpol Vašington da je na „Google” blogu sajtu nepoznata osoba navela da je, kako kažu,  “neo nacista i da planira da počini masovnu pucnjavu u osnovnoj školi, uz poziv za pridruživanje lokalnim nacistima”.

Po dobijenom obavještenju službenici Uprave policije obavijestili su Specijalnog državnog tužioca i preduzeli su mjere i radnje u cilju provjere iznijetih prijetnji.

“Izvršen je obilazak škole i o potencijalnim prijetnjama upoznata je uprava škole. Takođe, izvršen je i protivdiverzioni pregled prostorija škole, fiskulturne sale i dvorišta, pri čemu nije ustanovljeno prisustvo eksplozivnih i radioaktivnih materija, niti opasnih i zapaljivih predmeta”, dodaju iz UP.

Osim toga, napominju, policijski službenici su identifikovali i osobu koje je 27. aprila, putem elektronske komunikacije uputila mejl prijeteće sadržine na službenu adresu Osnovne škole „Mrkojevići“ u Baru, a u kojoj je navela da se u navedenom objektu nalazi bomba, te je protiv ove osobe podnijeta krivična prijava državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

Related Posts