Region Vijesti

INTERVENTNA S DUGIM CIJEVIMA: SASLUŠAN FILIP KORAĆ

Jutros u osam sati pod velikim mjerama obezbjeđenja koje su uključivale pripadnike interventne policije naoružane dugim cijevima i s pancirnim prslucima, Filip Korać, kojeg su mediji prozivali kao jednog od čelnika Zemunskog klana, a koji se prije tri nedjelje iznenada pojavio pred Remetincem te se predao zbog optužbi da je imao falsifikovani hrvatski pasoš, ispitan je u prostorijama Opštinskog državnog tužilaštva u Zagrebu.

Korać se na ispitivanju zadržao vrlo kratko te nije poznato kako se izjasnio o optužbama, piše jutarnji.hr.

“Moj branjenik se izjašnjavao o pouci o pravima kojom mu se na teret stavlja falsifikovanje pasoša”, rekao je Koraćev advokat Gordan Preglej ne želeći ulaziti u sadržaj iskaza njegovog branjenika.

Nakon ispitivanja Korać je pod pratnjom vraćen u Remetinec.

Korać je, kako je to utvrdila istraga, nabavio falifikovani pasoš Republike Srbije na ime Slobodana Koralije, inače državljanina Srbije rođenoga u hrvatskom Podunavlju. Krajem oktobra 2017. u matičnom uredu u Tovarniku na osnovu tog falsifikovanog dokumenta, koji je sadržao njegovu fotografiju, te lične podatke Slobodana Koralije, Korać je podnio zahtjev za dobijanje hrvatskog pasoša i izvoda iz amtične knjige rođenih, na ime Koralije.

Nešto više od mjesec dana kasnije, 7. decembra 2017. došao je u Zagreb. Najprije je otišao u Poresku upravu u Novom Zagrebu, gdje je izvadio OIB, a zatim se sa svim tim dokumentima uputio direktno u policijsku centralu u Petrinjskoj.

Podnio je zahtjev za prijavu prebivališta u Hrvatskoj i potom podnio zahtjev za e-pasoš i e-ličnu kartu u ubrzanoj proceduri, a što su mu, nemajući ikakav razlog sumnjati u njegov identitet i izdali.

Filip Korać uhapšen je 24. aprila zbog falsifikovanih isprava, a to je rezultat zajedničke akcije srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal i njihovih hrvatskih kolega. Riječ je o čoveku od najvećeg povjerenja Luke Bojovića i jednom od najvećih neprijatelja kavačkog klana, pisali su nedavno srpski mediji.

To je rađeno u isto vrijeme kada je u Novom Sadu procesuiran Radoje Zvicer, takođe zbog falsifikovanja isprava. Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) i hrvatska policija sprovele su zajedničku akciju protiv falsifikatora dokumenata i hapšenju kriminalaca koji ih koriste.

Za Koraća se, kako je objavioNova.rs, pričalo da je potpuno odan svom prijatelju i šefu Luki Bojoviću, a njihova grupa je bliska škaljarskom klanu koji je u „ratu“ sa suparničkim kavačkim klanom, pa su samim tim zaratili i sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Belivuku i Miljkoviću je, prema pisanju portala, Filip Korać bio i najveća prijetnja i najveći trn u oku, a mržnja je bila tolika da su mu preko aplikacije SKY slali poruke koje su bile napisane na leševima ljudi koje su ubili, a za koje su smatrali da rade za Filipa Koraća.

Related Posts