Region Vijesti

DARKO ŠARIĆ OSTAJE U PRITVORU

Viši sud u Beogradu donio je rješenje o produženju pritvora do 30 dana za Darka Šarića i još petoricu okrivljenih, saopštio je Viši sud 13. maja, , prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE). Rješenje o produženju pritvora Šariću donijeto je zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, da će uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove krivičnog djela, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

Protiv rješenja može se izjaviti žalba.

Darko Šarić, koji čeka pravosnažnu presudu zbog šverca kokaina i pranja novca, uhapšen je u okviru međunarodne akcije EUROPOL-a i EUROJUST-a 14. aprila u Beogradu.

Tada je, između ostalih, uhapšen i njegov advokat Dejan Lazarević, koji je i glavni branilac osumnjičenog vođe kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Osumnjičenom Darku Šariću stavlja se na teret, između ostalog, teško ubistvo i udruživanje radi krivičnih djela.

Šarić je uhapšen 2014. godine u zajedničkoj akciji državnih organa Srbije i Crne Gore i prebačen u Beograd pošto je bio osumnjičen za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Šarić je zbog tog djela bio osuđen na 15 godina zatvora, kao organizator grupe.

Vrhovni sud je tu odluku poništio u junu 2021. i predmet vratio Apelacionom sudu na ponovno odlučivanje i krajem prošle godine Šariću ukinuo pritvor i odredio kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Osim toga, Šarić je u julu 2020. osuđen na devet godina zatvora zbog pranja novca, a sud ga je teretio da je sa svojom grupom “oprao” najmanje 20 miliona eura stečenih švercom kokaina. Tu presudu trenutno razmatra Apelacioni sud u Beogradu.

Darko Šarić je od 2005. državljanin Srbije, a inače je rodom iz Pljevalja u Crnoj Gori, gdje je šest puta osuđen za različita kriminalna djela.

Related Posts