Region Vijesti

KOSOVO: VETERANI OVK POKUŠALI DA UĐU U SKUPŠTINU, POVRIJEĐEN POLICAJAC

Veterani Oslobodilačke vojske Kosova su nakon okupljanja ispred Skupštine Kosova razbili ograde i ušli u dvorište Skupštine, pri čemu je jedan pripadnik kosovske policije povijređen.
Kako izvještavaju prištinski mediji, policija je upotrijebila suzavac.
Ogranizatori protesta nezadovoljni su neuključivanjem boračkih kategorija u povećanje minimalne zarade u Nacrtu zakona, koji se nalazi pred poslanicima kosovske Skupštine.
Protest je započeo mirno oko 10 sati, prije skupštinske sjednice na kojoj je na dnevnom redu Nacrt zakona o minimalnoj zaradi.
Međutim, nešto prije 11 sati veterani OVK su probili zaštitnu ogradu i pokušali da uđu u zgradu Skupštine. Policija Kosova je reagovala suzavcem, a vrlo brzo su se pojavile i specijalne jedinice Policije Kosova, prenosi portal RTV KiM.
Veterani OVK su i nakon toga pokušavali da uđu u Skupštinu kako bi prisustvovali sjednici.
Vršilac dužnosti predsjednika veterana Faton Kljinaku poručio je da zakon o minimalnoj zaradi ne treba da bude izglasan u Skupštini, dodajući da se kroz ovaj zakon nastoji da se uklone veterani.
Moramo da protestujemo zbog vrijednosti tog rata, imali smo sastanak sa vladom i pokazali smo svoje stavove”, dodao je on.

Related Posts