Crna Gora Vijesti

U BARU UHAPŠENE DVIJE OSOBE: UKRALI PIŠTOLJ, AUTOMOBIL, ZLATNI NAKIT, NOVAC…

Barska policija je, uhapsila Z.P. (43) i Đ.P. (55) iz Srbije koji su na području Crne Gore izvršili sedam krivičnih djela.

“Oni se sumnjiče da su u periodu od 24. do 27. jula 2022. godine, na štetu više osoba iz Bara, Budve, Podgorice i Sutomora izvršili dva krivična djela teška krađa, jedno krivično djelo krađa i jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju, kao i krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje”, saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnja se da su osumnjičeni Z.P. i Đ.P., koristeći nepažnju oštećenog, iz hodnika kuće u Budvi otuđili ključeve od auta i lična dokumenta, nakon čega su iz garaže otuđili vozilo marke „Peugeot 308“ i udaljili se u pravcu Bara. Istog dana su ova lica pronašla vozilo iste marke, u blizini jednog auto servisa koje je bilo havarisano i sa njega otuđili registarske oznake koje su monitrali na vozilo koje su prvobitno otuđili.

Narednog dana osumnjičeni su došli u Podgoricu i pokušali da izvrše obijanje jedne garaže kada ih je primijetila vlasnica kuće, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

“Z.P. i Đ.P. su se istog dana vratili u Sutomore i, kako se sumnja, provalili u jednu kuću upotrebom podesnog sredstva, odakle su otuđili pištolj, četiri mobilna telefona, televizor, zlatni nakit, bižuteriju, muške i ženske torbice kao i novac u iznosu od 500 eura”, navode iz policije.

Policija je pronašla vozilo, pištolj i dio otuđenih predmeta koji su vraćeni vlasnicima.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, po čijem nalogu su Z.P. i Đ.P. lišeni slobode za navedena djela”, saopšteno je iz policije

Related Posts