Svijet Vijesti

REKORDNE KIŠE POPLAVILE SEUL, NAJMANJE SEDAM OSOBA POGINULO

Najmanje sedam osoba poginulo je tokom noći u glavnom gradu Južne Koreje Seulu i metropolitanskoj oblasti, saopštile su vlasti u utorak, nakon što je jaka kiša prekinula struju i poplavila puteve i metro.

Na južni dio Seula pao je u ponedjeljak kasno više od 100 mm kiše na sat, dok je u nekim djelovima grada palo 141,5 mm, što je najgora kiša u posljednjih 80 godina, javili su lokalni mediji, pozivajući se na Korejsku meteorološku upravu (KMA).

U okrugu Gangnam, neke zgrade su poplavljene i bez struje, dok su automobili, autobusi i stanice metroa bili pod vodom, a ljudi zaglavljeni. Kiše su poplavile i neke prodavnice.

Štab je digao uzbunu na najviši nivo i zatražio od javnih i privatnih organizacija da prilagode radno vrijeme. Korejska meteorološka uprava je izdala upozorenja na jaku kišu u glavnom gradu i gradskom području, kao i djelovima provincija Gangvon i Čungčeong.

Takva upozorenja se izdaju kada se predviđa da će padavine premašiti 60 mm u periodu od tri sata ili 110 mm za 12 sati. KMA očekuje da će se obilne padavine u centralnom dijelu zemlje nastaviti najmanje do srijede.

Related Posts