Crna Gora Vijesti

ŠKALJARCI I KAVČANI- ŽIVOT IZMEĐU V.I.P. SEPAREA I POTJERNICA

Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić ubijen je u četvrtak u Istanbulu, u Turskoj i to u luksuznoj četvrti Mečidijekoj u kojoj je živio s porodicom, piše Nova rs . Ovo nije prvi put da pripadnici kriminalnih klanova, škaljarskog i kavačkog, žive u luksuzu i na visokoj nozi, iako se uporedo sa tim nalaze na međunarodnim potjernicama.

Vukotić je likvidiran u četvrtak, u automobilu, pred suprugom Mašom M. i djetetom. Zločin se dogodio u luksuznom kvartu u Istanbulu, gdje je vođa škaljaraca i živio duže vrijeme.

Iako se od kraja prošle godine nalazio na potjernici, koju je za njim raspisala Crna Gora, Vukotić je živio sasvim normalno u Turskoj, a pojedini izvori ističu da se ponašao kao da se za njim ne traga.

Luksuzni kvart u kom je živio ima svoje obezbjeđenje i poznato je u Turskoj po tome da u njemu stanuju imućniji građani. Sem toga, pojedini mediji pisali su da je čak i sam Vukotić imao obezbjeđenje.

Vukotić nije jedini pripadnik škaljarskog i kavačkog klana koji je vodio život na visokoj nozi dok su uporedo istražni organi za njim tragali.

Tako je bilo i sa Alanom Kožarom i Damirom Hadžićem, koji su bili bliski škaljarskom klanu i za kojima su bile raspisane međunarodne potjernice, a koji su likvidirani na najzapadnijem grčkom ostrvu jula 2020. godine, dok su se vraćali u iznajmljenu luks vilu, i to sa plaže.

Pored njihovih tijela nađeni su slovenački pasoši. Kod Kožara su pronađena dokumenta na ime Robert Bitenc, dok je Užičanin Hadžić putovao kao Martin Pospišek.

Dan u vili 1.000 eura

Iako su se uveliko nalazili na potjernicama, živjeli su krajnje lagodnim životom. Stanovali su u luksuznoj vili “Alkasta”, u kojoj dan za iznajmljivanje iznosi 1.000 eura. Kožar i Hadžić su vilu iznajmili na dva mjeseca.

Riječ je o objektu velike kvadrature, sa bazenom i skupocjenim namještajem. Sa druge strane, Kožar i Hadžić se nisu ni sakrivali.

Išli su na plaže, posjećivali restorane, ponašali se kao i drugi turisti. Njihova tijela, inače, pronašla je maserka koja je trebalo da ih masira tog dana.

Identična situacija bila je i sa škaljarcem Goranom Vlaovićem Gorom, koji je ubijen nedavno na Pagu u Hrvatskoj. Iako, zvanično nije bio na potjernici, niti se o njemu puno znalo, Vlaović je vodio krajnje zanimljiv život.

Bio je okružen tjelohraniteljima, posjećivao je skupocjene lokale i restorane, vozio luksuzna kola.. U svom posjedu, između ostalog, imao je i “ferarija”.

Kakav je život vodio najbolje ilustruje činjenica da su ugostitelji na Pagu, u danima prije likvidacije, Vlaovića i njegovo društvo tretirali ka VIP goste.

Imali su poseban tretman.

Ništa drugačija situacija nije bila ni sa ubijenim vođama škaljarskog klana Igorem Dedovićem i Stevanom Stamatovićem.

Njih dvojica likvidirana su januara 2020. godine u Atini, u prepunom, poznatom restoranu, u kome su večerali s porodicama.

Iako su se dovodili u vezu sa različitim krivičnim djelima, Stamatović i Dedović gotovo da su živjeli normalan život. Redovno su posjećivali skupocjene lokale, te ništa nije ukazivalo na to da im je ugrožena bezbjednost.

U stanovima u kojima su živjeli, nakon zločina, policija je pronašla veću svotu novcu.

I odbjegli vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, u Ukrajini, gdje je 2020. godine bio ranjen, živio je lagodnim životom.

Zvicerovi su, neposredno prije njegovog ranjavanja, živjeli u luksuznom kvartu u Kijevu.

Riječ je o najvećem luksuznom naselju Pečerski rejon, Lipki, koje je poznato po tome što nudi siguran život stanarima.

Interesantno je da su Zvicerovi, u zgradi u kojoj su živjeli, iznajmljivali čak tri stana, od kojih su dva rentirali iz bezbjednosnih razloga.

Naselje Lipki je bilo ujedno najveće luksuzno naselje u cijeloj Ukrajini.

Related Posts