Svijet Vijesti

SIRIJSKI DRŽAVNI MEDIJI: PET VOJNIKA POGINULO U IZRAELSKOM UDARU NA DAMASK

Pet sirijskih vojnika poginulo je noćas u izraelskim udarima kod Međunarodnog aerodroma u Damasku, javila je sirijska državna agencija Sana.

Sana je navela i da je načinjena materijalna šteta, a pozvala se na vojni izvor.

Kako se navodi, projektili su došli sa sjeveroistočne strane Galilejskog jezera, ciljajući aerodrom i tačke južno od Damaska, oko 45 minuta poslije ponoći, po lokalnom vremenu.

Sirijska nevladina opservatorija za ljudska prava objavila je da su u udaru takođe stradala dva borca koje podržava Iran i najmanje pet sirijskih vojnika.

Prema toj organizaciji, Izrael je gađao lokacije boraca koje podržava Teheran blizu aerodroma u Damasku i u njegovoj okolini.

Prošlog mjeseca u izraelskim udarima blizu Damaska i na jugu priobalne provincije Tartus ubijena su tri vojnika.

Izrael je pored toga dva puta u mjesec dana napao aerodrom u Alepu na sjeveru Sirije. U junu, poslije napada, aerodrom u Damasku nije radio dvije nedjelje.

Od početka građanskog rata u Siriji 2011, Izrael je sproveo stotine napada na tu zemlju ciljajući vladine snage i snage njenih saveznika Hezbolaha, koje podržava Iran.

Izrael rijetko potvrđuje pojedinačne udare ali je ipak priznao da je sproveo stotine udara, navodeći da je to „neophodno da spriječi iranskog neprijatelja“ da ojača na izreaelskim granicama.

Related Posts