Svijet Vijesti

KOMANDANT NATO SNAGA ZA EVROPU: UKRAJINA U DOBROJ POZICIJI ZA KONTRAOFANZIVU

Ukrajinske vojne snage imaju svu potrebnu opremu, oružje i municiju da pokrenu svoju dugo čekanu proljećnu ofanzivu, ocijenio je komandant NATO snaga za Evropu, američki general Kristofer Kavoli.

Kako danas prenosi Glas Amerike (VOA), ukrajinski zvaničnici i njihovi zapadni saveznici ne kriju planove o vojnoj kampanji čiji je cilj da se zauzme ukrajinska teritorija koja je i dalje pod ruskom kontorlom, dok se sve više spekuliše da će ofanziva početi u roku od nekoliko nedjelja, ako ne i ranije.

Bez obzira kada ofanziva započne, Kavoli, koji je takođe komandant američkih vojnihi snaga u Evropi, izrazio je uvjerenje da ukrajinske snage neće biti zaustavljene zbog nedovoljnih oružanih sistema ili zaliha municije.

„Obavili smo svoje isporuke Ukrajini. Više od 98 odsto borbenih vozila je već tamo”, rekao je general Kavoli članovima američkog Kongresa u srijedu.

Odgovarajući na pitanja o spremnosti Ukrajine za proljećnu ofanzviu, Kavoli je rekao da je uvjeren da je dostavljen materijal koji je potreban Ukrajincima.

“Održavaćemo kanale snabdjevanja kako bismo podržali njihove vojne operacije”, naveo je američki general.

Related Posts