Crna Gora Vijesti

PODGORICA: RODITELJ UČENICE NAPAO POLUMATURANTA U ŠKOLSKOM DVORIŠTU, NAVODNO MU UCJENJIVAO ĆERKU

U dvorištu Osnovne škole “Štampar Makarije” jutros se dogodio incident kada je roditelj jedne od učenica pretukao učenika devetog razreda te škole.

Kako piše Antena M,  razlog je to što su na društvenim mrežama objavljene eksplicitne fotografije te učenice.

Prema nezvaničnim informacijama portala Roditelji.me, do fizičkog napada je došlo poslije saznanja da je dječak ucjenjivao djevojčicu zbog fotografija, a potom od nje uzeo i određenu svotu novca.

Nakon što su roditelji saznali šta se dešava, otac je tražio od dječaka da vrati novac i izbriše fotografije, ali pošto on to nije učinio odlučio je da sam rješava problem.

Roditelj učenice je, prema saznanjima Antene M, u dvorište škole došao sa rođakom i prijateljem, raspitujući se o dječacima sa kojima je njegova ćerka imala problem. U tom trenutku dolazi i znatno stariji, punoljetni brat, napadnutog dječaka, zbog čega dolazi do fizičkog sukoba.

“Mlađi brat, napadnuti polumaturant, pokušavajući da odbrani starijeg brata, povrijeđen je u tuči”, saznaju mediji nezvanično.

Prema riječima očevidaca, neki od napadača su imali palicu.

Direktor OŠ „Štampar Makarije“ Novica Gačević kazao je da je do incidenta došlo u blizini dvorišta, ali da u školi nijesu do danas imali informacije da postoji ikakav problem između te djevojčice i dječaka iz devetog razreda, prenosi Mina.

Prema njegovim riječima, da postoji bilo kakav problem nijesu ih obavijestili ni roditelji.

Gačević je kazao da je dječak i ranije bio problematičnog ponašanja, ali da o ucjenjivanju nijesu ništa znali. On je naveo da je problem između djece kulminirao posljednjih dana.

Gačević je potvrdio saznanja da je povod incidenta bio taj što je dječak nekako došao u posjed njenog mobilnog telefona, odakle je preuzeo fotografije zbog kojih je kasnije ucjenjivao.

“Tražio joj je za to novac, a kako smo saznali ona mu je određenu sumu i dala da bi izbjegla da on objavi te fotografije ili da ih nekom pošalje. Čuli smo da je otac od djevojčice, kada je saznao za to, tražio od njega da obriše fotografije i vrati novac, ali on to nije učinio“, rekao je Gačević.

Prema nezvaničnim informacijama, otac djevojčice je bio u društvu još nekoliko odraslih osoba, a u tuči su koristili i pendrek.

Nakon intervencije policije, učesnici sukoba su odvedeni na saslušanje i u Klinički centar, kako bi povrijeđeni bili medicinski zbrinuti.

Iz policije za sada nijesu kontaktirali upravu škole, a dio gdje se desio incident nalazi se u blizini dvorišta i, kako je rekao Gačević, nema video nadzora.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici nezvanično su saopštili da su upoznati s događajem, te da su naložili policijskim službenicima da prikupe obavještenja i druge podatke radi utvrđivanje elemenata eventualnog krivičnog djela, kao i njegovih učinilaca.

Related Posts