Crna Gora Školovanje

BIJELO POLJE: U organizaciji Ustanove UPTC Montenegro održan Info dan u Bijelom Polju

Iz Urban Prrotection Training Centra Montenegro pojasnili su, Radio Bijelo Polje da, u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, u sklopu projekta za sticanje stručne kvalifikacije, organizuju besplatnu obuku za zanimanje zaštitar/ka lične imovine u Bijelom Polju za nezaposlena lica, evidentirana u Zavodu Bijelo Polje.
Kako je u izjavi za Radio Bijelo Polje kazao osnivač UPTC Montenegra, Aleksandar Aco Đuričković, lica koja planiraju da se prijave na obuku za zaštitara moraju imati treći ili četvrti stepen stručne spreme i dužni su da školi dostave ovjerenu kopiju diplome i kopiju lične karte.
 
“Obuka traje mjesec dana i ima osam ispita koje kandidati moraju položiti. Nakon toga polažu za sertifikat, a kasnije i za licencu koja im važi na teritoriji Crne Gore. Za licencu se polaže pred komisijom MUP-a u Danilovgradu. Obuka i profesori su izuzetno kvalitetni, a prolaznost naših ljudi na ispitu je enormno visoka. Pohađanjem obuke i dobijanjem sertifikata obučena lica su u poziciji da nikada ne mogu biti bez posla. Kroz našu školu je prošlo preko 3000 polaznika i svi su našli posao“, kazao je Đuričković.
Direktorica škole Biljana Stojanović, napomenula je da se projekat vrši u Saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, te da se osobe koje se nalaze na evidenciji Zavoda moraju javiti svom savjetodavcu kako bi se prijavili. ,,Obuka traje mjesec dana 172 časa, osam predmetnih oblasti. Zainteresovana lica se mogu javiti kako bi započeli obuku koja će se realizovati krajem septembra“, navela je Stojanović.Osim osnovnog kursa(zaštitar/ka lica i imovine), UPTC MNE organizuje obuke za zanimanja tehničar/ka, telohranitelj/ka, pratioc/lja vrijednosti i čuvarka.

Takođe, UPTC je od aprila zvanično jedini predstavnik ESA (European Security Academy) u Crnoj Gori, a obuhvatiće i zemlje regiona koje nisu članice EU.

Related Posts