Bezbjednost Crna Gora Region Školovanje

USKORO: PRVI PUT ESA-INA OBUKA U CRNOJ GORI

EUROPEAN SECURITY ACADEMY (ESA), u saradnji sa “URBAN PROTECTION TRAINING CENTAR Montenegro” (UPTC Montenegro), planira održavanje obuke iz oblasti Operativne zaštite (Close Protection Operative) i Tajne bliske zaštite (Covert Close Protection), ali i ostalih obuka koje ESA nudi, po prvi put u Crnoj Gori i regionu.

Podsjetimo, UPTC Montenegro od aprila je zvanični predstavnik ESA (European Security Academy) u Crnoj Gori, a obuhvatiće i zemlje regiona koje nisu članice Evropske Unije. ESA, sa preko 25 godina iskustva, svakako je autoritet u industriji sigurnosti i zaštite.

OPERATIVNA ZAŠTITA (Close Protection Operative)

Glavni cilj kursa je da polazniku pruži sva neophodna teorijska znanja i praktične vještine za rad kao agenta za blisku zaštitu čim završi naš 14-dnevni intenzivni program. Kurs će koristiti minimum predavanja u učionici sa maksimumom realnih i praktičnih vježbi na terenu, kako bi se pružilo potpuno razumjevanje operacija bliske zaštite širom svijeta. Kurs CPO obuhvata sveukupno znanje iz oblasti „Poslovne” i „Dostojanstvene” oblasti bliske zaštite, a program obuke je zasnovan na provjerenim metodama obuke. Kurs je odobren od strane HABC Avarding Bodi.
Na kraju obuke polaznici dobijaju Međunarodni sertifikat HABC nivoa 3 za blisku zaštitu.
Ovaj kurs će se izvoditi koristeći teorijske i praktične vježbe. Predavanja će se izvoditi u učionici, gradskom naselju i streljani.

Završna vježba će sadržati VJEŽBU U GRADU – trening u realnim svakodnevnim situacijama.

TAJNA BLISKA ZAŠTITA (Covert Close Protection)

U današnje vrijeme, posebno u korporativnom svijetu, sve više direktora prelazi na tajne detalje bliske zaštite. Direktori žele da budu zaštićeni, ali ne žele da vide ili osjete agente oko sebe. Ovo je skup vještina koji pruža ovaj kurs tajne bliske zaštite.
Tajna zaštita sprječava potencijalne napade mnogo prije nego što oni uopšte počnu i izbjegava sve vrste problematičnih situacija za direktora.
Kurs drže specijalisti instruktori koji i sami imaju decenije operativnog iskustva prikrivene bliske zaštite. Oni donose primjere iz stvarnog svijeta i simulacije, čineći trening intenzivnim, uzbudljivim i izazovnim.
Kurs se izvodi kombinacijom predavanja u učionici, interaktivnih vježbi i simulacijom terenske obuke.

EUROPEAN SECURITY ACADEMY (ESA)

Dr Andrzej Bryl 1992. godine osnovao je Centar za specijalnu obuku (poljski: Centrum Szkolenia Specjalnego), prvi profesionalni objekat ovog tipa u istočnoj i srednjoj Evropi. Centar obučava specijalce koristeći jedinstveni borbeni sistem dr Bryla BAS-3. 2008. Da bi se zadovoljila rastuća potražnja za najsavremenijom stručnom zaštitom i obukom za gađanje, Centar za specijalnu obuku se transformiše u Evropsku bezbjednosnu akademiju.  Od 1992. ESA je obučila na desetine hiljada polaznika, za koje je to bio početak brilijantne životne avanture ili sigurnosne karijere.

Instruktori i profesori ESA dolaze iz različitih sredina, zemalja i imaju različita profesionalna iskustva. Ono što ih razlikuje čini veliku prednost za polaznike. Pažljivo odabrani, ne samo zbog svog profesionalnog iskustva već i zbog sposobnosti da polaznicima prenesu znanje i praktično iskustvo. Oni takođe dijele strast prema onome što rade i u čemu su najbolji. Konstantno usavršavaju svoje vještine internom ESA obukom, ali su i dalje na dužnosti kao vojni izvođači, CPO operativci… Iz njihove stručnosti bez premca, rođen je jedinstven ESA sistem.

Sertifikati dobijeni od ESA omogućavaju svim polaznicima koji uspješno završe obuke izlazak na međunarodno tržište rada bezbjednosnog sektora.

Urban Protection Training centar, kao jedini predstavnik ESA u ovom dijelu Zapadnog Balkana, održavaće obuke i kurseve u Podgorici, koje će voditi instruktori ESA, a veliki dio obuka će se izvoditi u ESA centru, u Poljskoj.

Related Posts