Bezbjednost Crna Gora Vijesti

Održan okrugli „Deficitarna zanimanja u oblasti bezbjednosti“

Centar za stručno obrazovanje u saradnji sa PU „Urban Protection Training Centar Montenegro“  u okviru manifestacije „XVII Dani obrazovanja i učenja odraslih“  26. 11. 2018. godine organizovao je  okrugli sto na temu „Deficitarna zanimanja u oblasti bezbjednosti“. Cilj okruglog stola je podizanje svijeti o značaju informisanja mladih ljudi, naročito srednjoškolaca, o mogućnostima obuke i zapošljavanja, odnosno angažovanja u sistemu privatne zaštite.

Okruglom stolu su prisustvovali direkotri i pomoćnici direktora srednjih stručnih škola iz svih opština Crne Gore. Uvodnu riječ dao je Duško Rajković, direktor Centra za stručno obrazovanje, a prisutne je pozdravio Veljko Tomić, direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih, koji je naglasio značaj ciljeva ovoga okruglog stola i povezivanje privatno-javnog sektora u oblasti obrazovanja odraslih. Mr David Perčobić, pomoćnik direktora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore je pozdravio namjeru organizatora i upoznao pristutne sa činjenicama potreba za zanimanja bezbjednosti na tržiptu rada. Najavu specifičnih ciljeva i važnost informisanja učenika srednjih stručnih škola istakao je Aleksandar Đuričković, osnivač i vlasnik PU „Urban Protection Training Centar Montenegro“. Prisutnima su Marjan Marjanović, osnivač Security Guard Montenegro,  Miodrag Radunović,  osnivač  Safety & Consulting Agency i Bojan Božović, izvršni direktor Protector MNE, presdtavili su uslove rada, perspektivu i mnogobrojne mogućnosti rada i napredovanja u oblasi privatne bezbjednosti.

Nevenka Vuković, direktorica PU „Urban Protection Training Centar Montenegro“, koja je bila moderator okruglog stala, najavila je posjete srednjim stručnim školama, u kojima će biti prezentovano pet zanimanja bezbjednosti za kojima postoji velika potražnja na tržištu rada.

Koordinatorka događaja ispred PU „Urban Protection Training Centar Montenegro“ bila je Biljana Stojanović.

 

 

 

 

 

 

Related Posts