Bezbjednost Svijet Vijesti Zaštita na internetu

Francuska: Hakovan sajt Ministarstva spoljnih poslova, ukradeni podaci

Hakeri su ukrali podatke sa sajta Ministarstva spoljnih poslova Francuske, namjenjene za građane te zemlje koji putuju u inostranstvo, saopštilo je danas francusko Ministarstvo, na navodeći odakle hakeri vode porijeklo.

To je pokrenulo pitanja vezana za bezbjednost francuskih vladinih sajtova, premda Ministarstvo uvjerava korisnike da ukradene informacije nijesu visoko osjetljive i da bezbjedno mogu koristiti sajt “Ariane”, koji francuske državljane informiše o bezbjednosti dok su van zemlje, prenosi Rojters.

“Ukradeni su lični podaci unijeti tokom registrovanja na platformi ‘Ariane’. Ti podaci bi se mogli zloupotrijebiti, ali sa ograničenim efektom, jer te informacije ne obuhvataju osjetljiv finansijski materijal niti podatke koji bi mogli da otkriju odredišta“, navodi se u saopštenju.

Sajt “Ariane”, koji francuskim putnicima savjetuje da “ostanu konektovani radi svoje bezbjednosti”, uspostavljen je 2010., kako bi francuskim državljanima omogućio da dobijaju podatke vezane za bezbjednost, dok su u inostranstvu.

Related Posts