Bezbjednost Izdvojeno Terorizam i antiterorizam

Potjernica u Sloveniji za vođom paravojne jedinice Štajerske straže

Slovenačka policija izdala je potjernicu za Andrejem Šiškom iz Maribora, kontroverznim vođom paravojne jedinice “Štajerske straže”.

Potjernica je izdata pošto se on nije odazvao na pravosnažni poziv za odsluženje zatvorske kazne, objavili su slovenački mediji.

Šiško je bio osuđen na osam mjeseci zatvora zbog podsticanja na nasilnu promjenu ustavnog poretka prilikom postrojavanja svojih pristaša blizu Maribora, ali je pušten iz pritvora nakon šest mjeseci i izricanja nepravosnažne presude, prenosi Hina.

U međuvremenu je njegova žalba na prvostupanu presudu odbijena, pa je početkom ovog mjeseca trebalo da se javi na dosluženje kazne, na što se oglušio pa je policija na svojim internet stranicama za njim raspisala potjernicu, javio je večeras mariborski dnevni list “Večer”.

Šiškov advokat je kazala da je njen branjenik računao na to da neće morati ponovno u zatvor, jer je većinu kazne već odslužio u pritvoru.

Patroliranje Šiškovih pristalica uz granicu s Hrvatskom, s njegovim objašnjenjem da oni pomažu policiji u pronalaženju ilegalnih migranata ove jeseni uzbudilo je slovenačku javnost, pa je vlada predložila izmjene zakona po kome bi se uz granicu civilima zabranilo nošenje oružja ili replika oružja, pa i uniforma ako se ne radi o lovcima ili izviđačima.

Related Posts