Bezbjednost Izdvojeno Lična bezbjednost Oružje

Pištolj koji se proizvodi u Hrvatskoj hit u SAD

Vjerovatno niste znali, ali u Hrvatskoj – tačnije u Karlovcu proizvodi se jedan od najboljih pištolja na svijetu.

Zove se Hellcat, težak je samo pola kilograma, ima 11 metaka, i stoji 569 dolara.

Stručnjaci su ga prozvali najboljim pištoljem za prikriveno nošenje i samoobranu. Pištolj je već postao hit u Americi.

Tako o ovom mikrokompaktu nazvanom Hellcat kažu ocjene i konstruktora i korisnika, otkako je nedavno premijerno predstavljen u Americi, gdje je odmah postao hit, piše RTL.

Naciji ludoj za oružjem svidjela se njegova ergonomija, preciznost, prihvatljiva cijena od 569 dolara, kao i kapacitet spremnika od čak 11 metaka, jedinstven za pištolj tako malih dimenzija.

Amerikanci kažu da neko oružje ima dušu ili nema. Znači, Hellcat prije svega ima osobnost, privlačan vanjski izgled, vizualno je atraktivan, za razliku od drugih pištolja koji su dosta beskrvni – kazao je sudski vještak za balistiku Dubravko Gvozdanović.

Od ideje do konačnog proizvoda, sve faze Hellcata nastale su u Karlovcu, u prostorima firme HS Produkt, gdje već više od 20 godina proizvode neke od najcijenjenih komada oružja na svjetskom tržištu.

Tako su i sada prepoznali novi trend malih pištolja s velikim kapacitetom.

Formiraju se zahtjevi koji bi trebali ići iznad, ili postaviti veće kriterije nego što konkurencija ima. Tada na scenu stupa inženjerijsko-konstrukcijski dio, koji onda pokušava realizirati ideje i želje uprave, prodaje ili našeg partnera Springfield – kazao je direktor HS produkta Željko Pavlin.

Related Posts