Bezbjednost Izdvojeno

Ukrajinski avion sa 176 putnika srušio se u Iranu, nema preživjelih

Ukrajinski avion “Boing 737” sa 176 putnika i članova posade srušio se samo nekoliko minuta nakon poletanja na aerodromu u Teheranu , javlja “Gardijan”.

Iranska nacionalna televizija izvjestila je da preživjelih nema. U avionu se nalazilo 167 putnika i devet članova posade, a poletio je za Kijev, glavni grad Ukrajine, prenosi AP.

Prethodno, na zvaničnom tviter nalogu iranskog Crvenog polumjeseca objavljene su fotografije sa mjesta pada aviona kojima se vide djelovi izgorjele letjelice. Fotografije su objavljene uz izjavu predsjednika te organizacije: “Sumnjam da ima preživjelih”.

Avion je poletio sa međunarodnog aerodroma “Imam Homeini” u iranskoj prijestonici kada se zapalio jedan od motora, izjavio je portparol iranske službe za saobraćaj, Kasem Biniaz.

Pilot je izgubio kontrolu nad letjelicom koja se srušila, naveo je Biniaz, prenijela je iranska agencija Irna.

Istovremeno, na društvenim mrežama pojavili su se i navodni snimci letjelice u plamenu.

Informacije sajta “Flightradar24” pokazuju da je let PS752 kompanije “Ukraine International Airlines” naglo nestao nakon poletanja u 6 i 12 minuta ujutru po lokalnom vremenu sa aerodroma “Imam Homeini” .

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izrazio je saučešće porodicama žrtava.

Zelenski je, pozivajući se na preliminarne izvještaje, rekao da su svi putnici i članovi posade poginuli. Ukrajinski predsednik je zbog nesreće prekinuo posjetu Omanu i vratio se u Kijev.

Ukrajinski premijer Oleksij Gončaruk je izjavio da se utvrđuje koliko je državljana Ukrajine poginulo

Avion se po rušenju u blizini aerodroma zapalio.

„Požar je velikih razmjera…imamo 22 vozila hitne pomoći, četiri ambulantna autobusa i helikopter”, izjavio je za iransku državnu televiziju šef iranske službe za vanredne situacije Pirhosein Kulivand, prenosi Rojters.

Tas navodi da su pripadnici iranske spasilačke službe pronašli “crnu kutiju”. Ona je pronađena u blizini iranske prijestonice i predata je policijskim službama.

Prema sajtu “FlajtRadar24”, kontakt sa avionom je prekinut praktično odmah po poletanju.

Na mjestu nesreće vide se razbacani djelovi olupine aviona i tela žrtava, kao i spasioci koji sa maskama pretražuju teren dok tu oblast nadleću helikopteri.

Iako je prethodno veliki dio regionalnog vazdušnog prostora očišćen zbog iranskih raketnih udara na američke ciljeve u Iraku, za sada, čini se da pad aviona nije u vezi sa noćašnjim dešavanjima, pišu mediji.

Related Posts