Crna Gora Vijesti

ODBOR SJUTRA O KONTROLNOM SASLUŠANJU U VEZI SA NAVODIMA EUROPOLA

Odbor za bezbjednost i odbranu trebalo bi sjutra da donese odluku o kontrolnom saslušanju u vezi sa navodima Europola da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović navodno članovi kriminalnog klana Kavač.

U sazivu sjednice navodi se da je predviđeno da se saslušaju premijer Dritan Abazović, direktor Uprave policije Zoran Brđanin, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović i šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković.

Uprava policije saopštila je da će, povodom teksta portala Libertas, javnost biti detaljno obaviještena po okončanju policijsko – tužilačke aktivnosti.

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je u razgovoru za Dnevne novine Dan kazao da službenik policije Petar Lazović nije član ni jedne kriminalne grupe.

“Utvrdili smo da je Petar Lazović policijski službenik sa najvećim moralnim egom, te da je na zakonit način obavljao svoj posao”, naveo je Katnić, dodajući da su nakon obustavljanja postupka o tome obavjestili Europol, koji se saglasio sa takvim ishodom.

Related Posts