Region Vijesti

SARAJEVO: DRUGI PUT OVE SEDMICE BAČENA BOMBA NA ISTU ZGRADU

Jutros oko pet sati odjeknula je eksplozija u ulici Hadžiabdinica na području Opštine Stari Grad u Sarajevu. Prije nekoliko dana na istoj lokaciji takođe je bačena bomba.

Za Klix.ba je potvrđeno da je nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu ispred stambeno-poslovne zgrade, a da na svu sreću nije bilo povrijeđenih osoba. Eksplozija je oštetila asfalt i fasadu zgrade, a geleri su napravili rupe na vratima garaže kao i na staklima koja su popucala

Identična situacija dogodila se 2. maja u 5:40 sati kada je obaviještena Policijske uprava Stari Grad Sarajevo da je u ulici Hadžiabdinica aktivirana eksplozivna naprava.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba dok je na prozorima stambene zgrade i na tri parkirana motorna vozila nastupila materijalna šteta.

Čitaoci portala Klix.ba koji žive u ovoj ulici kazali su da bi meta napadača mogla biti kompanija koja posluje na ovoj adresi, no u policiji nisu mogli potvrditi ove navode.

O događajima je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo izazivanje opšte opasnosti policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su obavili uviđaj. Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Related Posts