Svijet Vijesti

KUBA: JAKA EKSPLOZIJA UNIŠTILA HOTEL, POGINULO VIŠE OD 20 OSOBA

U snažnoj eksploziji u hotelu Saratoga koji se nalazi u centru Havane poginulo je više od 20 osoba, a povrijeđeno preko 70. Kubanske hitne službe u potrazi su za preživjelima među ruševinama hotela u Havani, glavnom gradu Kube.

Hotel se nalazi u centru Havane, a uništeni su autobusi i automobili parkirani ispred hotela. Kubanska policija i vatrogasci u potrazi su za preživjelima.

Kubanski ministar turizma Huan Karlos Garsia rekao je da, prema prvim izvještajima, među poginulima i povrijeđenima u eksploziji nema stranih državljana.

Hotel je bio zatvoren i u njemu su u trenutku eksplozije bili samo radnici koji su obavljali zadnje pripreme za njegovo otvaranje za nekoliko dana, izvijestila je državna televizija.

Eksploziju u hotelu u centru Havane, u kojoj su poginule 22 i povrijeđeno više od 70 osoba, izazvalo je curenje plina.

Predsjednik Miguel Diaz-Canel rekao je za kubansku televiziju da je najvjerovatniji uzrok eksplozije u Hotelu Saratoga curenje plina.

“Ni u kojem slučaju nije riječ o bombi i o napadu”, rekao je poslije Reutersu na izlasku iz bolnice Calixto Garcia u koju su primljeni povrijeđeni.

“Riječ je o nesreći”, dodao je.

Eksplozija je potresla i obližnju školu u kojoj se nalazilo više od 300 učenika. Jedno je dijete poginulo, a najmanje ih je petnaestero povrijeđeno, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Related Posts