Region Vijesti

PAR IZ ŠVAJVARSKE U PELENAMA ŠVERCOVAO ZLATO VRIJEDNO VIŠE OD DVA MILIONA DINARA

Carinici su 8. avgusta, u saradnji sa policijom, na prelazu Preševo na granici Srbije i Sjeverne Makedonije, spriječili pokušaj dvoje putnika da u pampers pelenama preko granice prokrijumčare zlatni nakit, čija je vrijednost procijenjena na preko 2,2 miliona dinara.

Prekršaj je otkriven kada je na ulaznoj strani ovog prelaza za detaljan pregled izdvojen automobil „volkswagen passat“ švajcarske registracije, kojim je iz pravca Sjeverne Makedonije ka Švajcarskoj putovao mlađi bračni par.

Mada su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, carinik je prilikom kontrole automobila, ispred suvozačkog sjedišta pronašao torbu, u kojoj se, između ostalog, nalazilo i jedno neotvoreno pakovanje pampers pelena.

Njegova neuobičajena težina izazvala je sumnju da je u njemu nešto sakriveno, što se ubrzo ispostavilo kao tačno, jer je u nekoliko pelena pronađeno skoro pola kilograma zlatnih ogrlica i narukvica sa dukatima „Franc Jozef“, kao i lančića i prstenja.

Kako vrijednost otkrivenog nakita premašuje trećinu vrijednosti vozila, sudskom odlukom je pored zlata trajno oduzeto i vozilo, procijenjeno na preko milion dinara.

Related Posts