Svijet Vijesti

AMERIČKI MEDIJI: FBI KOD TRAMPA TRAŽIO DOKUMENTA O NUKLEARNOM ORUŽJU

Agenti FBI tražili su prilikom pretresa doma bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa povjerljiva dokumenta povezana u vezi sa nuklearnim oružjem, objavio je Vašington Post pozivajući se na dobro upućene izvore.

Nije poznato kakvu vrstu informacije je FBI tražio ni da li su takva dokumenta pronađena u Trampovoj kući u Palm Biču na Floridi, dodaje američki list.

Ministarstvo pravde zatražilo je od istražnog sudije da objavi zapečaćen nalog kojim se odobrava pretres Trampovog imanja kako bi javnost saznala više informacija o tome šta su istražitelji tražili, prenosi Rojters.

Pretres Trampove kuće obavljen je u okviru istrage o tome da li je bivši američki predsjednik nezakonito uklonio dokumenta iz Bijele kuće prilikom napuštanja funkcije 2021. godine.

Izvor upoznat sa istragom rekao je da su agenti FBI iznijeli deset kutija iz Trampovog doma tokom pretresa.

Tramp: Moji advokati u potpunosti sarađuju

Tramp je izjavio je da njegovi advokati i pravni zastupnici u potpunosti sarađuju nakon što je američki savezni tužilac Merik Garland objavio saopštenje u kojem potvrđuje da je FBI pretražio Trampovo imanje.

Garland je naveo da su federalni agenti pretražili imanje bivšeg predsjednika na Floridi, kako bi ispitali da li je nezakonito uklonio zapise iz Bijele kuće dok je odlazio sa funkcije.

Garland je rekao da je lično odobrio odluku o pretresu Trampove kuće, prenio je Rojters.

Takođe je naveo da je Ministarstvo pravde zatražilo od suda da otpečati nalog za pretres koji je podnijet u okviru istrage zbog, kako se navodi, značajnog javnog interesa, prenio je Tanjug.

Related Posts