Region Vijesti

BUGARSKA: PREVRNUO SE AUTOBUS SA DRŽAVLJANIMA SRBIJE, IMA I DJECE MEĐU POVRIJEĐENIMA

Autobus iz Srbije sletio je u jarak na auto-putu Trakija u Bugarskoj, pri čemu je povrijeđeno osmoro djece i četvoro odraslih, od kojih neki teže, javlja Evronjuz Bugarska. Nesreća se dogodila kod Stare Zagore.

Kako prenosi N1, na lice mjesta stigla su vozila hitne pomoći, vatrogasna jedinica i nekoliko policijskih vozila. Povrijeđeni su prevezeni u Univerzitetsku bolnicu u Staroj Zagori, potvrdio je za Novu.bg direktor Jovčo Jovčev.

Prema njegovim informacijama, najmlađe hospitalizovano dijete ima šest godina, a najstarije 17. Četvoro djece poslato je na skener, dodao je.

Svi putnici su državljani Srbije, a u autobusu je bilo 48 ljudi. Oni su se vraćali iz Sunčevog brega, nakon učešća na festivalu u Nesebaru, javljaju bugarski mediji.

Prema izjavama očevidaca, autobus je iznenada skrenuo udesno i pao u jarak, a u nesreći nije učestvovalo drugo vozilo, prenose mediji. Kako su izjavili očevici, vozaču autobusa je rađen alkotest i nije bio pod dejstvom alkohola.

U pomoć su im pritekli automobili koji su se zaustavili na autoputu.

„Bio je jedan doktor koji je mnogo pomogao i rekao kome šta da se radi. Trebalo bi da mu naprave spomenik“, rekao je očevidac, prenijeli su mediji.

Related Posts